• Category

 • Ideer


  El-bilen skal redde verdenEn rigtig stor del af den CO2, der udledes, stammer fra transportsektoren. Andre CO2-syndere er produktion af energi ved forbrænding af kul, naturgas og og olie, ligesom landbrussektoren også udleder rigtig mange drivhusgasser. Hertil kommer afskovning og afbrænding af skov og vegetation.I Danmark er vi godt i gang med at gå over til 100 % vedvarende elektricitetsprodution, og andre lande følger godt efter. Men vi er ikke kommet ret langt i forhold til transportbrancen.Teslaen - den kører på batteriDe fleste kender Elon Musk og hans el-bil Tesla, der har fået navn efter den store elektriske opfinder, Nikola Tesla. Sydafrikanske Elon Musk er et af de hotteste navne inden for transport, teknologi, entreprenørskab, bæredygtighed og løsningen af fremtidens udfordringer. Men Teslas nye Gigafactory, der er opført i Nevada, er indrettet til at lave el-biler, der kører på batteri. Min idé går på at lave en el-bil, som kører uden...

  Posted by : Jakob Rerup      juli 13, 2017 11:44 PM

  I Amsterdam kan man på flere hoteller leje cykler kvit og frit, når man har lejet sig ind på selvsamme hotel under sit ophold. Det er en fantastisk service, som gør det så nemt at cykel under sin ferie, og noget som jeg synes hoteller i alle lande - ikke mindst Danmark - burde inspireres af. Måske man kunne tage den en skridt videre og indføre "cykel interrail" - rejs hvor som helst i Europa og der vil være EU-cykler til rådighed for dig som EU-borger hvor som helst. Fleksibelt, godt for fællesskabsfølelsen, den generelle sundhed og naturligvis miljøet! 

  Posted by : Camilla Jensen      juli 13, 2017 11:04 PM

  Jeg vil gerne inddrage de unge i den demokratiske proces. Vi skal huske politik ikke kun er det, der laves på Christianborg. Politikken er diskussion mellem dig og din ven om hvilken farve dit nye mobilcover skal være. Som ung i Danmark under 18, føler jeg ikke jeg har den store demokratiske stemme i det politiske billede i Danmark. Derfor ønsker jeg at vi skabte en gruppe unge mennesker som de danske partier eller den siddende regering kan spørge til råds, når de skal tage nogle beslutninger der vedrører os. Hvis der er et sted vi er eksperterne er det, når det handler om os selv. Hvis vi får lavet et dansk ungdomsråd ,så synes jeg vi bør udvide. Til et Internationalt Ungdomsråd. Det kunne blandt andet være medlemslandene af EU-parlamentet, som samler en gruppe unge mennesker med forskellige kulturalle baggrunde, forskellige metoder og forskellige kompetencer. Sammen kan vi hjælpe...

  Posted by : Fabian Davidsen      juli 12, 2017 7:39 PM

  EU skal gå forresten i kampen for en grønnere verden og hverdag. Det skal gøres ved at sætte CO2-smileys på produkter. Disse smileys skal gøre det let og overskueligt for forbrugeren at se, hvor stor CO2-udledningen er for et givent produkt, hvad enten det gælder T-shirts eller tomater.

  Posted by : Helga Askgaard      juli 12, 2017 6:07 PM

  UK har meldt sig ud. Skotland ønsker at være med.Catalonien ønsker at melde sig ud af Spanien - og ind i EU.Tyskland består af mange delstater med forskellige holdninger til miljø og kultur, som oftest er grænseneutrale emner.EU bør være den fælles platform, der tilsikrer, at alle bliver hørt - også mindretal, uanset om det er religiøse, geografiske, kulturelle, sexuelle eller andre interesser, der ligger bag.

  Posted by : P Andersen      juli 11, 2017 4:07 PM

  Som en reaktion på Paris-aftalen om klodens miljøtilstand, samledes inderne om at plante imponerende mange træer på rekordtid. Det viser bare, at hvis vi har viljen til at gøre en forskel (for miljøet) kan vi også i Europa komme langt, sammen.I disse SoMe påvirkede tider bør det heller ikke være svært at skabe en sag, der kan få folk til at støtte op omkring den.Just do it... 
  Læs artiklenSe filmen

  Posted by : Peter Munch      juli 11, 2017 2:09 PM

  I 2016 var Århus vært for en global fødevarekonference, og Erhverv Aarhus arrangerede 'Dinner with Danes'. Alle værtsfamilier byder 3-4 udenlandske gæster på middag i deres hjem.
  Vi havde besøg af to brasilianere (de kendte ikke hinanden), en nordmand og en finne, og det blev en fantastisk aften. 
  Så fantastisk, at vi to gange efter har inviteret udlændinge på middag derhjemme - og hver gang har det været kæmpe oplevelser. 
  Danmark skal have meget mere Dinner with Danes. både som det private og lidt tilfældige initiativ og i form af arrangementer, som det der fandt sted i Århus. 
  På den måde kan vi måske gøre noget for at fjerne det danske ry for at være fremmedfjendske og ugæstfrie. Og samtidig få de FEDESTE OPLEVELSER, man kan forestille sig. 
  Prøv at tage initiativ til dit eget lille Dinner with Danes. 

  Posted by : Steen      juli 11, 2017 4:48 AM

  Alle større byer burde gøre som København:

  Hvad vil der ske, hvis alle københavnere samler ét stykke skrald op – og udfordrer 1 ven til at gøre det samme?

  Vi tror på, at vi sammen kan nå langt. Der bor 606.057 mennesker i Københavns Kommune – hvis alle bare samler ét stykke skrald, vil København hurtigt blive en meget renere by.

  Vil du være med?

  Du kan vinde en REN kærlighed til KBH ladcykel! Jo flere dage du er med, jo større chance har du for at vinde.

  Her er hvad du gør:
  Tag et billede af et stykke skrald, som du samler op og læg billedet op på din Facebook eller på vores side. Brug hashtagget #takforskrald og fortæl gerne, hvem af dine venner du vil udfordre til at samle et stykke skrald.


  Sammen kan vi gøre byen bedre. REN <3...

  Posted by : Peter Munch      juli 7, 2017 6:46 PM

  Jeg har rejst i mange lande - og Danmark er det eneste sted på Jorden, hvor jeg føler mig sikker. Sikker ifht at Politiet gør deres arbejde ordentligt - og sikker på at dommerne dømmer med en vis snusfornuftig retfærdighed. Vi har som oftest overskud til også at udvise medmenneskelighed.http://amnesty.dk/emner/retssikkerhed?gclid=CMHsxsuA8tQCFUyMGQodqHAFxw

  Posted by : Peter Munch      juli 5, 2017 4:45 PM

  Jeg bliver stolt af at være dansker, når jeg læser om virksomheder, som VELUX, der bruger deres overskud til at investere i bedre levevilkår for folk ude i verden.Vi har overskud i Danmark, til at dele det gode liv med andre.http://www.velux.com/article/2016/powering-off-grid-regions-with-light-in-the-night

  Posted by : Peter Munch      juli 5, 2017 4:38 PM