Fri global uddannelse

Oprettet af: Benjamin
August 2, 2017

At udvide universiteterne rundt om i EU og samtidigt lempe kravene for unge ikke-EU borgere at studere og gennemføre uddannelser som de kan bruge til at sprede viden og udvikle de lande de selv kommer fra. Det kan gavne globalt og på sigt være en god investering.

 1. Camilla Jensen siger:

  Interessant. Tænker du man ville skulle betale for uddannelserne?

  0
 2. Benjamin siger:

  Nej, det skulle være gratis for den studerende. Mht. finansiering er der mange muligeheder. Jeg ville umiddelbart foreslå et samarbejde mellem et EU og et FN organ, der skal finansiere selve universitetsopholdet samt yde tilskud til universiteternes evt. udvidelsesudgifter. Og med hensyn til den studerendes kost og logi, kunne en løsning være at den studerende kunne få arbejdsvisum i samme periode som studievisumet så de selv kan finansiere deres ophold med et deltidsarbejde. Og evt. give virksomheder mulighed for at udbetale en lavere løn end mindstelønnen – i stil med aupair-ordningen – det ville Tyskland sikkert kune nyde godt af til deres mange store industrier.

  0
 3. Quizminister siger:

  Det sker allerede i stor stil, at studerende fra u-lande får betalt deres uddannelse i Danmark. Igennem mit tidligere job med boligformidling til studernede har jeg hjulpet mange studerende fra specielt Etiopien med bolig. De fik betalt deres kandidat uddannelse på et dansk universitet af Danida. Desværre havde de ikke særligt mange penge til deres livsophold. Derfor kunne de kun betale de billigste kollegieværelser.

  Deres visum gør at de kun kan arbejde meget begræset ved siden af deres uddannelse. Derfor vil jeg give Benjamin ret i, at man skal se på visum reglerne for den gruppe.

  Det er ikke alene givende for den unge studerende fra Afrika at få sig en god uddannelse. Det er også givende for hjemlandet, når de returnerer hjem med ny viden og inspiration. Nogle gange bliver de også i Danmark efter endt kandidatuddannelse , hvor de fortsætter med ph.d-studier. Læs eventuelt denne vidunderlige historie om Gilads fra Benin (https://www.tv2lorry.dk/artikel/johan-moeder-sit-sponsorbarn-fra-benin-det-er-saa-dejligt).

  0
 4. Quizminister siger:

  FC Nordsjælland gør også et nyt og anderledes forsøg på at skaffe uddannelse til Afrika. I deres Right to Dream driver de fodbold skole i Afrika. Det er ikke blot et projekt for eliten. Deres elever skal også passe deres skole arbejde. De allerbedste fodboldspillere får gode fodboldkarrierer, men laget under får eventuelt stipendier på college eller universiteter på grund af deres fodbold kvaliteter og akademiske merit.

  Projektet er rettet mod begge køn. På Mediano kan man finde en ret god podcast om Right to Dream.

  0
 5. Quizminister siger:

  Link til podcast om Right to Dream
  http://www.mediano.nu/oversigt/2017/3/28/mediano-besger-right-to-dream-academy-i-ghana

  0

Du skal være logget ind for at kunne kommentere og poste egne indlæg.