Gør Danmark større…..med fortsat ligestilling, ligeløn og lige muligheder.

Oprettet af: Gitte Munk
August 23, 2017

Som skrevet i andet indlæg, har mange familier i Skotland accepteret, at stiftelse af familie betyder deltid eller kun een forælder på arbejdsmarkedet. Dette er ofte kvinden, fordi det er hende, som er lavere uddannet, har lavere løn og derfor kan det for nogen ikke betale sig at arbejde, når man skal betale for en dyr institutionsplads (meget normalt at betale 10.000kr om måneden for vuggestue- eller børnehave-plads)

I Danmark har vi det godt på dette punkt. Den høje offentlige støtte til institutionspladser gør, at det er til at betale selv for lavtlønnede. Desuden er det ikke nødvendigvis givet på forhånd, at det skulle være kvinden, som tager den ekstra barsel eller måske går ned i tid. Men vi kan godt blive endnu bedre.

Så i Danmark skal vi fortsætte med at udvikle ligestillingen mellem kønnene og kvindens mulighed for lige løn for på denne måde at give familierne friheden til at træffe deres egne beslutninger om, hvad der bedst passer for dem – både økonomisk og familiært. Det være mht barslen, vekslende arbejdsliv, ferier og pension.

Du skal være logget ind for at kunne kommentere og poste egne indlæg.

Kategori