Gør som Frankrig: Sluk Mobilen

Oprettet af: Toke
August 21, 2017

Mit navn er Toke, og jeg er misbruger.

Eller, jeg er i hvert fald totalt afhængig af min telefon. Jeg har downloaded en app der hedder Moment, der tracker hver gang jeg kigger på mobiltelefonen. Og det gør jeg cirka hele tiden. Faktisk glor jeg på min mobil ca 3 timer hver dag. Dertil kommer at jeg har et arbejde hvor jeg også sidder foran en skærm hele tiden. Det går jo ikke i længden.

Jeg arbejder med digital marketing for UNICEF, så hver gang jeg går på facebook, youtube eller instagram, er jeg lidt på arbejde. Min email bliver også konstant overvåget. Det kunne jo være der kom en mail der ikke kan vente. Uanset om jeg sidder til aftensmaden, i biografen, eller ved poolen er jeg always on (for at blive i det irriterende mediesprog). Det er faktisk for meget. Alt for meget. Det er måske også grunden til at jeg fik lyst til at flytte til Vestjylland og starte et nyt og simpelt liv. Måske er der dog en anden mulighed.

I Frankrig har de nemlig fat i den lange ende. Deres tog er hurtigere end vores, deres rødvin er bedre end vores, og så har de gjort det FORBUDT for chefen at sende mails uden for arbejdstiden! Slut med dårlig samvittighed over ikke at læse mails om aftenen, i weekenderne og i ferien. Det er simpelthen blevet ulovligt.

De har indført loven fordi teknologien nu gør det muligt at “være på” alle vågne timer, og det er usundt i det lange løb. I Frankrig ved de at der skal være plads til at drikke kolde øl i godt selskab, uden at man skal have kløen efter at tjekke mobilen. Jeg er tydeligvis ude af stand til selv at kontrollere mit forbrug af mobilen, så mon ikke der er andre som mig?

Det kunne være så fedt hvis vi indførte samme lov i Danmark. For det nytter ikke noget at man som enkeltperson melder sig ud af ræset. Så vil man altid vide at ens kollegaer er on, og man selv bare er flaskehals. Nej løsningen skal komme ovenfra, så vi på en gang, i et juridisk hug kan give os email-narkomaner aftener, weekender og ferier tilbage.

Det var bare én ide til hvordan vi kan gøre Danmark større, ved at kigge lidt til vores europæiske naboer. Hvis du også har ideer, så del dem herinde!

//Toke

  1. Camilla siger:

    Åh ja, det er SÅ sandt. Hvor ville jeg også gerne være bedre til at være offline!

    0

Du skal være logget ind for at kunne kommentere og poste egne indlæg.

Kategori