Mærke for ansvarlig produktion

Oprettet af: Johanne
August 19, 2017

Europa og importerer kæmpe mængder tøj hvert år. Som forbruger er det umuligt at vide om det er produceret ansvarligt.

Tøj der er lavet uden for Europa kan være lavet under rigtig gode forhold – men ofte er det modsatte dog gældende. Det er lavet under forhold som vi ikke ville tillade i Europa.

Jeg tror mange er interesserede i ansvarlig produktion – hvis det var let at finde frem til. I Europa har vi nogle regler for arbejdsforhold, menneskerettigheder, miljøhensyn, kemikalier osv. Men det er kun ting produceret inden for EU som skal leve op til disse. 

Mange ville blive overraskede over, at vi importerer tøj som er lavet under forhold som ikke ville være tilladt i Europa. Manglende sikkerhed, overarbejde og slavelignende forhold er desværre stadig virkeligheden nogle steder i tekstilindustrien.

Derfor ville et mærke med Europæisk standart for arbejdsforhold gøre det lettere. Alt som er lavet under regulerede forhold i Europa ville automatisk leve op til disse krav; uden at skulle gøre ekstra. Og folk som vil eksportere tøj til Europa kan få mærket hvis de lever op til de samme krav.

Der er et land i Europa som allerede har indset værdien i at synliggøre den lokale produktion. Det er Italien som har et “made in Italy” certifikat. Det siger dog desværre kun noget om oprindelsen af varen, og ikke hvilke forhold den er lavet under.

  1. Camilla siger:

    JA TAK! Det ville være så vigtigt at få sådan et mærke. Super godt input, Johanne!;)

    0

Du skal være logget ind for at kunne kommentere og poste egne indlæg.