Tilbyd altid psykologhjælp sammen med antidepressiver

Oprettet af: Miriam
October 11, 2017

Hvis man falder og brækker hoften, er man berettiget til genoptræning, der skal hjælpe kroppen med at blive velfungerende igen. Det er en del af det danske system, og det giver god mening. Desværre er det samme ikke altid tilfældet, når det kommer til psykiatrien. Hjernen er en kropsdel som alle andre, og når den går i stykker, har den brug for hjælp til at blive velfungerende igen. Hjernen går fx i stykker, når man bliver ramt af depression, stress eller lignende sygdomme.

I dag er det ikke obligatorisk for læger at tilbyde psykologhjælp, når de diagnosticerer en patient med depression. Derfor sker det ofte, at en patient får udskrevet antidepressiv medicin, men ikke får tilbudt yderligere behandling, hvilket desværre ofte leder til afhængighed, men ikke nødvendigvis bedring. Det er utroligt hjælpsomt og også ofte nødvendigt for en patient at få en forståelse for, hvorfor man er blevet syg og ligeledes hjælpes til, hvordan man selv aktivt kan være med til at hjælpe hjernen på vej til at blive rask igen. Dette kræver mere end blot en konsultation hos egen læge.

En patient bør aldrig være tvunget til at modtage psykologhjælp, men det burde være obligatorisk for enhver læge, der diagnosticerer en patient med depression og udskriver antidepressiv medicin, at tilbyde patienten psykologhjælp sammen med medicinen. Patienten har fortjent aktivt at kunne vælge at gøre en størst mulig indsats for hurtigst muligt at blive rask igen, og psykologhjælp har dokumenteret positiv effekt.

Du skal være logget ind for at kunne kommentere og poste egne indlæg.

Kategori